Udomačena statistika

Študenti statistike pišemo blog.

O avtorjih

PANO_20150319_182256

Panoramski selfie 5/6 ekipe Udomačena statistika (19. 3. 2015)

Udomačena statistika je blog, ki ga pišemo študenti interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Statistika. Avtorji objav predstavljamo tudi uredništvo bloga – vsaka objava na blogu gre skozi uredniški proces, kjer dva od ostalih članov pregledata in potrdita objavo.

Po abecedi smo:

Črt Ahlin, ekonomist in doktorski študent biostatistike. Zanima ga analiza podatkov povezanih z zdravjem, nosljivimi napravami in sledenjem aktivnosti. Zaposlen je na podjetju za tržne raziskave Valicon, kjer se ukvarja z analizo podatkov. Piše tudi blog Numbers in Life.

Marjan Cugmas, magister uporabne statistike in doktorski študent družboslovne statistike. Zaposlen je kot mladi raziskovalec na Fakulteti za družbene vede. Ukvarja se z analizo omrežij. Ima tudi osebno stran Outlier.si.

Katarina Košmrlj, komunikologinja in doktorska študentka družboslovne statistike. Zaposlena je na Fakulteti za management Koper, kjer asistira pri statističnih predmetih ter dela na projektih, povezanih z visokim šolstvom, zagotavljanjem kakovosti izobraževanja in trajnostno potrošnjo. Raziskovalno se ukvarja tudi z anketno metodologijo.

Roman Luštrik, biolog in doktorski študent biostatistike. Ukvarja se z ekologijo in biostatistiko. Zaposlen je na Biotehniški fakulteti, kjer raziskuje živalske populacije volkov, medvedov in drugih živali. Obvlada statistični program R, ki ga tudi poučuje na raznih delavnicah ter drugim uporabnikom aktivno pomaga prek skupine Anonimni Rkholiki. Piše tudi blog Dang, another error.

Marija Paladin, magistrica managementa in doktorska študentka družboslovne statistike. Zaposlena je na kadrovskem področju. Marija je raziskovalno aktivna na področju preučevanja vloge komunikacije v formalnem okolju, timskega dela ter različnih vidikov upravljanja s človeškimi viri in organizacijo. Njeno raziskovalno delo temelji na uporabi kvantitativne metodologije in statističnih metod za obdelavo podatkov.

Anže Sendelbah, magister informacijskih znanosti in doktorski študent družboslovne statistike. Zaposlen je kot mladi raziskovalec na Fakulteti za družbene vede. Ukvarja se z večopravilnostjo (multitasking), predvsem z večopravilnostjo v anketnih raziskavah, z analizo parapodatkov pri anketnem procesu ter z vizualizacijo podatkov.

Ana Slavec, sociologinja in doktorska študentka družboslovne statistike. Zaposlena je kot mlada raziskovalka na Fakulteti za družbene vede. Ukvarja se z anketno metodologijo, predvsem s področjem oblikovanja in testiranja anketnega vprašalnika, z novimi tehnologijami v anketnem raziskovanju, z načrtovanjem anketnih raziskav ter z uteževanjem podatkov. Ana skrbi za koordinacijo objav ter za Facebook stran in Twitter profil bloga. Je tudi soustvarjalka oddaje MetaPHoDcast na portalu Meta znanost.

One thought on “O avtorjih

  1. Pingback: Prejeli smo priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih | Udomačena statistika

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s