Udomačena statistika

Mladi statistiki pišemo blog.

O avtorjih

PANO_20150319_182256

Panoramski selfie dela ekipe Udomačena statistika (19. 3. 2015)

Udomačena statistika je blog, ki smo ga začeli pisati kot študenti interdisciplinarnega doktorskega študijskega programa Statistika. Avtorji objav predstavljamo tudi uredništvo bloga – vsaka objava na blogu gre skozi uredniški proces, kjer dva od ostalih članov pregledata in potrdita objavo. Nekaj članov ustanovitvene ekipe ni več aktivnih, sčasoma pa smo pridobili nekaj novih članov.

Po abecedi smo:

Črt Ahlin, ekonomist in doktorski študent biostatistike. Zanima ga analiza podatkov povezanih z zdravjem, nosljivimi napravami in sledenjem aktivnosti. Zaposlen je na v zagonskem podjetju Datafund. Piše tudi blog Numbers in Life.

Marjan Cugmas, magister uporabne statistike in doktor družboslovne statistike, zaposlen kot asistent na Centru za metodologijo in informatiko Fakultete za družbene vede UL. Ukvarja se z analizo omrežij. Ima tudi osebno stran Outlier.si.

Vanja Erčulj, psihologinja in doktorica družboslovne statistike, zaposlena kot predavateljica na Fakulteti za varnostne vede Univerze v Mariboru. Ukvarja se z veljavnostjo in zanesljivostjo merjenja, tekstovnim rudarjenjem, varnostjo v lokalnih skupnostih in strukturnim modeliranjem.

Katarina Košmrlj, komunikologinja in doktorska študentka družboslovne statistike. Zaposlena je na Fakulteti za management Univerze na Primorskem, kjer asistira pri statističnih predmetih ter dela na projektih, povezanih z visokim šolstvom, zagotavljanjem kakovosti izobraževanja in trajnostno potrošnjo. Raziskovalno se ukvarja tudi z anketno metodologijo.

Roman Luštrik, biolog in doktor biostatistike. Na Biotehniški fakulteti UL je raziskoval živalske populacije volkov, medvedov in drugih živali, sedaj pa je zaposlen v podjetju Genialis. Obvlada statistični program R, ki ga tudi poučuje na raznih delavnicah ter drugim uporabnikom aktivno pomaga prek skupine Anonimni Rkholiki. Piše tudi blog Dang, another error.

Marija Paladin, magistrica managementa in doktorica družboslovne statistike. Zaposlena je na kadrovskem področju. Marija je raziskovalno aktivna na področju preučevanja vloge komunikacije v formalnem okolju, timskega dela ter različnih vidikov upravljanja s človeškimi viri in organizacijo. Njeno raziskovalno delo temelji na uporabi kvantitativne metodologije in statističnih metod za obdelavo podatkov.

Anže Sendelbah, magister informacijskih znanosti in doktor družboslovne statistike. Kot raziskovalec na Fakulteti za družbene vede UL se je ukvarjal z večopravilnostjo (multitasking), predvsem z večopravilnostjo v anketnih raziskavah, z analizo parapodatkov pri anketnem procesu ter z vizualizacijo podatkov.

Ana Slavec, sociologinja in doktorica družboslovne statistike. Bila je mlada raziskovalka na Fakulteti za družbene vede, kjer se je ukvarjala z anketno metodologijo, predvsem s področjem oblikovanja in testiranja anketnega vprašalnika. Trenutno je zaposlena kot svetovalka za statistiko na raziskovalnem inštitutu InnoRenew CoE.

Andrej Srakar, magister managementa, doktor ekonomskih znanosti in doktorski študent matematične statistike. Trenutno je zaposlen kot znanstveni sodelavec na Inštitutu za ekonomska raziskovanja in docent na Ekonomski fakulteti UL. Več na njegovi domači strani.

Andrej Viršček, ekonomist in magister uporabne statistike, zaposlen na Statističnem uradu RS.

One thought on “O avtorjih

  1. Pingback: Prejeli smo priznanje odličnosti statističnega poročanja v medijih | Udomačena statistika

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s