Udomačena statistika

Študenti statistike pišemo blog.

Kateri podatki vzburjajo pevca skupine U2?

Komentiraj

Pevec skupine U2, znan kot Bono, se sicer ukvarja tudi s človekoljubnimi dejavnostmi. Na konferenci Ted je predstavil svoje poglede na revščino v svetu in kako jo lahko zmanjšamo. Sebe imenuje za aktivista, ki sledi dejstvom – kot pravi je »… evidence based activist, the factivist«. Verjame, da lahko »oboroženi« s podatki spremenimo svet. Zagovarja transparentnost in javno dostopne podatke ter boj s korupcijo. Sicer pa, poglejte si video predstavitve, pa boste videli kakšen odnos ima Bono do podatkov. Na Wikipedii si lahko preberete več o odprtih podatkih.

(Mimogrede, tiste projekcije revščine do leta 2028 vzemite z rezervo, saj verjetno za tako daleč v prihodnost ni smiselno predvidevati linearnega padanja števila revnih. Je pa to seveda pohvale vreden cilj.)

Advertisements

Avtor: Črt Ahlin

Študent statistike na Univerzi v Ljubljani. Ukvarjam se z analizo podatkov povezanih z zdravjem. Če utegnem, tečem, fotografiram. Student of statistics at the University of Ljubljana. Interested in health related wearable devices, personalized medicine, quantified self. Will run, if let loose. @crtahlin

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s